Over

Over DC-TEC

DC-TEC deelt de wens om steden te helpen bij de overgang naar een lokaal ecosysteem voor hernieuwbare energie, elektrische auto’s, oplaadpunten, gedistribueerde energieproductie en nieuwe vormen van elektrische mobiliteit helpen de levenskwaliteit van stadsbewoners en bezoekers te verbeteren. DC-TEC verenigt bedrijven zoals wij en bevordert elektrische mobiliteit in binnen- en buitenland.”

100% duurzaam

Elektrische Mobiliteit vertegenwoordigt een markt van biljoenen per jaar. Nederland staat aan de voorhoede van de belangrijkste verandering die de sector de komende jaren gaat zien. DC-TEC streeft naar 100% duurzame elektrische mobiliteit, waarbij innovatie leidt tot groene groei.

Oplaadpunten

Oplaadpunt voor elektrische auto’s op de parkeerplaats van het appartementencomplex. Dit klinkt logisch, maar is in de praktijk vaak best lastig uit te voeren. Ongeveer 1,2 miljoen woningen in Nederland zijn aangesloten bij een Vereniging van Eigenaars (VvE). Het kabinet wil het voor de bewoners van deze huizen aanzienlijk gemakkelijker maken om elektriciteit te gebruiken. Daarom krijgen verenigingen van eigenaren (VvE) nu specialistisch advies én ondersteuning. Een laadpunttip helpt je bij het maken van een afgewogen en positieve beslissing in de VvE. Ook probeert de overheid de regels te vereenvoudigen.

Een goed plan

Veel mensen willen graag een oplaadpunt op hun parkeerplaats, maar bij het afsluiten van een VVE doen zich verschillende problemen voor. Hoe en waar doe je dat, bijvoorbeeld op een parkeerplaats? Wat is de beste optie en wat is de eerlijke verdeling van de kosten? Hoe doe je dat veilig, zelfs in geval van brand? Een goed langetermijnplan maakt het verschil en bespaart mensen onnodig onderzoek en kosten.